وب هاستینگ سی پنل چیست؟
سیپنل (Cpanel) یکی از دوستداشتنی ترین کنترل پنلهای میزبانی وب(وب هاستینگ) است.
سی پنل مبتنی بر سیستم عامل لینوکس بوده و معروفترین ابزار برای مدیریت سرورها و هاستهای لینوکسی در سراسر دنیا میباشد. ما با نصب این کنترل پنل روی هاستمان، به سادگی میتوانیم تمام بخشهای مختلف آن را مدیریت کنیم. سی پنل دارای یک میزکار ساده ی گرافیکی است و محبوبیت و ارتباط کاربری آسان آن باعث شده تا اکثر شرکتهای میزبانی از سیپنل برای مشتریان و مدیریت وبسایت ها استفاده کنند و به همین دلیل تبدیل به یک استاندارد صنعتی در این زمینه شده است.
حالا سوال اینجاست:

وب هاستینگ سی پنل rtiartstudio.ir
هاست سی پنل چیست؟
هاست سی پنل در واقع یک مدیریت پنل برای مدیریت سرویس هاستینگ بوده و در کلیه ی بستههای میزبانی وجود دارد. نه تنها به حرفهایها! که به افراد مبتدی نیز نسبت به مسائل فنی این امکان را میدهد که بدون نیاز به مهارتهای فنی پیشرفته، همه ی کارهای مربوط به میزبانی وب خود را مدیریت کنند. خوب است بدانید که وقتی سیپنل بر روی فضای میزبانی(هاست) شما نصب میشود، شما یک هاست مجهز به سی پنل خواهید داشت، پس هر وقت هاست سیپنل به گوشتان خورد، خونسرد باشید و بدانید که منظور این است که پنل کاربری آن هاست، سیپنل است.
حالا که نگاهی به تعریفهای اولیه انداختیم، بیایید نگاهی هم به مزایای سیپنل بندازیم و یا به عبارت دیگر به چه درد میخورد؟

وب هاستینگ سی پنل tiartstudio.ir
اولا بسیار پرکاربرد و ساده است:
-
میشود گفت که هاست سیپنل یک پنل مدیریتی با استاندارد صنعتی برای هاستهای تحت لینوکس است.
دوما مقیاسپذیر است:
-
محدودهی استفادهی سیپنل خیلی وسیع است و آن را میتوان در میزبانی اشتراکی یا shared hosting، میزبانی نمایندگیها یا reseller hosting، سرورهای مجازی VPS و سرورهای اختصاصی استفاده کرد.
سوما دارای پنل ساده WHMاست:
-
به این معنی که جهت نمایندگیها یا به عبارتی Reseller و همچنین مجوزهای سرور مجازی و اختصاصی، مدیریت سرور از طریق رابط WHM انجام میگردد.
چهارما که خیلی مهمتره کم هزینه بودن آن است:
-
مجوزهای سیپنل ارزان است و اگر بر روی یک هاست اشتراکی (shared hosting) فعالیت میکنیم، شرکت هاست ما هزینهی مجوزها را پرداخت میکند.
پنجما محدودیتهای کمی در لایسنسهایش وجود دارد:
-
عکس سایر پنلها، میزبانی سیپنل محدودیتی در هرچند سایتی که میتوان با یک مجوز استفاده کرد را ندارد.
ششما نصبش بسیار آسان است:
-
پس از نصب سرور لینوکس، فقط باید اسکریپت نصب سیپنل را اجرا کنید.
هفتما پشتیبانی امن و آسان دارد:
-
یعنی بهروزرسانی و امنیت سیپنل بسیار ساده است.
هشتما ابزار آن برای استفاده راحت است:
-
سیپنل دارای یک منحنی یادگیری ملایم بوده و در عین حال دارای ویژگیهای پیشرفتهای است، که افراد مبتدی هم خیلی راحت میتوانند به انجام کارهای مهمی مانند ایجاد حسابهای ایمیل بپردازند.
نهما دارای امکانات کامل است:
-
هاست سیپنل، ادارهکنندگان وبسایت را قادر میسازد تا با کمک از یک نرمافزار خیلی ابتدایی one click installation software یا همان Softaculous، خیلی سریع مزایا و کاربریهای جدیدی را به وبسایتهای خود اضافه کنند. اضافه کردن یک وبلاگ یا نرمافزار eCommerce نیز بسیار ساده است.
دهمی هم اینکه قابلیت انتقال (فرآیند انتقال آسان) دارد:
-
انتقال از یک سرور سیپنل به سرور دیگر بسیار راحت است. این امر به وقت انتقال سرویس هاستینگ خود از یک تامینکننده به تامینکنندهی دیگر بسیار مهم است.
تازه بکآپگیری آن هم راحت است چراکه سیپنل انتخابهای مختلفی از بکآپ متعددی برای محافظت از اطلاعات ارزشمند ما دارد. همچنین قابلیت ادغام با بکآپهای ۳rd party مثل r1soft/idera را دارد و دوباره در همین رابطه باید گفت که خدمات ارزش افزوده هم دارد، به این معنی که دارای افزونههای جانبی ۳rd party application است که اگر از یک سرور مجازی یا اختصاصی استفاده میکنیم، قادریم با فعال کردن آنها، به ارائه خدمات ارزش افزوده نیز بپردازیم.
و اما بعد..
حالا که در مورد هاست اطلاعاتی به دست آوردیم بگذارید این بحث را هم شروع کنیم که

وب هاستینگ سی پنل tiartstudio.ir
چطور سابدامین بسازیم؟ آن هم در سی پنل؟
سابدامین یا زیردامنه پیشوندی است که قبل از نام دامنه ی اصلی قرار گرفته و توسط یک نقطه از نام دامنهی اصلی وبسایت متمایز میشود، در حقیقت سابدامینها یک قسمت متفاوت از وبسایت اصلی ما هستند که داخل هر سابدامین قادریم محتوا یا سایت کاملا متفاوتی رو با محتوای کاملا بیربط نسبت به سایت اصلی راهاندازی کنیم.
مثلا اگر آدرس وبسایت ما فلان.نت folan.net باشد، ما قادر هستیم توسط ساب دامنه، بخشهای زیر را برای وبسایتمان راه اندازی کنیم:
-
folan.net که میشود به عنوان قسمت وبلاگ سایت ما و میتوانیم توی آن یک سایت راه بیندازیم و درمورد شرکت و یا محصولاتمان توضیحات کاملی را به مشتریان ارائه کنیم.
-
folan.net که میتوانیم توی این سابدامنه یک سایت فروش راه اندازی کنیم که کاملا محتوای بیربطی نسبت به سایت اصلی داشته باش و داخل آن محصولاتمان رو به فروش برسانیم.
-
folan.net که میتوانیم توی این سابدامین هم یک اتوماسیون پشتیبانی از مشتریان راه اندازی کنیم که یک سیستم متفاوت نسبت به سایر سابدامنه ها داشته باشد و مشتریهایمان برای دریافت پشتیبانی به این آدرس از وبسایتمان مراجعه کنند.
و در آخر..
بیایید یاد بگیریم چطور این سابدامین ها را در سی پنل بسازیم؟
اول از طریق آموزش نحوهی ورود به سی پنل، وارد هاست سی پنل وبسایتمان میشویم و بعد به پایین صفحه رفته و از قسمت domain بر روی subdomain کلیک میکنیم.

وب هاستینگ سی پنل tiartstudio.ir
و اینک! از قسمت Create a Subdomain در قسمت subdomain میتوانیم نام سابدامنه مورد نظر را که تصمیم داشته بسازیم را وارد کنیم، در این قسمت تایپ میکنیم blog و از قسمت domain هم قادر هستیم نام دامنهای که قرار است برای آن سابدامین بسازیم را انتخاب کنیم، این فیلد برای آن دسته کاربرد دارد که میخواهند برای ادان دامینها و یا پارکدامینهایشان ساب دامین ایجاد کنند، به طور مثال اگر دامنهی اصلی هاست ما folan.net باشد، ما قادر هستیم برای یکی از پارکدامینهای داخل هاست وبسایتمان هم مثل دامنهFolan.org هم سابدامین ایجاد کنیم، ما اینجا folan.net را انتخاب میکنیم. به این معنی که دامنهی اصلی این هاست، در فیلد Document Root مسیر قرارگیری فایلهای این سابدامین به صورت خودکار توسط سیپنل تولید شده و ما عموما سعی میکنیم بیخیالش باشیم و برای نهایی سازی ساخت سابدامین از اینجا بر روی دکمهی آبی رنگ create کلیک میکنیم.

وب هاستینگ سی پنل tiartstudio.ir
تا پیغام سبز رنگ Success: “ blog.mizbanfa.net ” has been created را ببینیم!

وب هاستینگ سی پنل tiartstudio.ir
بدون دیدگاه